Agrarisch recht (Agri law)

De agrarische sector en Noord-Holland zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De sector ontwikkelt zich razendsnel tot een internationale hightechindustrie, en het recht beweegt mee. Wilt u als agrarisch ondernemer geen kans onbenut laten en vooruitlopen op de uitdagingen van deze tijd?

In het hart van de Green Valley’s en Greenport vindt u een vooraanstaand advocatenkantoor met verstand van agrarische zaken.

Agrarisch recht (Agri law) in Hoorn, Alkmaar, Amsterdam en de wereld

De experts agrarisch recht van Schenkeveld Advocaten begrijpen waar u vandaan komt en kennen uw sector van binnenuit. Al jarenlang staan we agrarische ondernemers zoals u bij vanuit onze kantoren in Alkmaar, Hoorn en Amsterdam.

Continu zijn we op zoek naar manieren om u optimaal te adviseren. Zo maken nu ook rechtsgebieden, zoals het recht van de intellectuele eigendom en mededingingsrecht, deel uit van de sectie agrarisch recht.  

Bovendien staan onze internationale contacten garant voor solide juridische bijstand wereldwijd. U kunt op onze kantoren in Alkmaar, Hoorn en Amsterdam terecht voor nuchter juridisch advies van Schenkeveld Advocaten. Dit advies is uiteraard ook mogelijk in het Engels, als dat gewenst is.

Wat valt er onder agrarisch recht?

Agrarisch recht beslaat een veelheid aan rechtsgebieden. De dienstverlening van Schenkeveld Advocaten dus ook. U kunt ons bijvoorbeeld inschakelen op deze onderwerpen:

- Contracten en algemene voorwaarden
- Pachtrecht, huurrecht en bouwrecht
- Burenrecht en klachten over overlast
- Internationale koop en verkoop van levende have en agrarische producten
- Arbeidsrecht en daaraan verwante rechtsgebieden
- Agrarisch verzekeringsrecht
- Waterlozingen en andere aspecten van waterrecht
- Milieurecht en regels over mest en quota
- Intellectueel eigendomsrecht, zoals kwekersrecht en licentieovereenkomsten
- Mededingingsrecht
- Verdeling en ontvlechting van vennootschappen