Wanneer is de werkgever aansprakelijk?


Tijdens uw werk gevallen op een gladde vloer? Verwond geraakt door het werken met gevaarlijke machines? Dan is uw werkgever bijna altijd verantwoordelijk voor de schade die u heeft opgelopen. Die werkgeversaansprakelijkheid gaat een stuk verder dan u denkt. Zelfs als u tijdens uw werk een ongeluk veroorzaakt in uw eigen auto, moet uw werkgever betalen. Daarom geldt: bedrijfsongeval of arbeidsongeval gehad? Vraag om juridisch advies. U weet nooit wat er mogelijk is.


Juridische hulp na bedrijfsongeval

Na een bedrijfsongeval, ook wel arbeidsongeval genoemd, kunt u het beste zo zorgvuldig mogelijk nagaan of uw werkgever al zijn plichten is nagekomen. Zo had uw werkgever moeten zorgen voor een veilige omgeving, voor verantwoorde materialen en voor duidelijke instructies. Uw werkgever kan op zijn beurt proberen aan te tonen dat hij aan zijn zorgplicht heeft voldaan of dat het bedrijfsongeval het gevolg is van uw eigen roekeloos handelen.

Een advocaat weet precies wat er wel en niet onder de werkgeversaansprakelijkheid valt. Bovendien kan het inschakelen van een advocaat bij een arbeidsongeval voorkomen dat uw werkgever zijn aansprakelijk zal aanvechten.

Onze advocaten onderhandelen bij een arbeidsongeval met uw werkgever over schadevergoeding, smartengeld of een voorschot en schakelen waar nodig een eigen medisch adviseur in om de schade van het bedrijfsongeval vast te stellen. Krijgt u door het bedrijfsongeval problemen met het UWV over re-integratie of uitkeringen? Ook daar kan de werkgeversaansprakelijkheid gelden.

 

Gratis advies over werkgeversaansprakelijkheid

Benieuwd naar de succeskansen van uw zaak? Over een bedrijfsongeval of arbeidsongeval kunt u gratis juridisch advies vragen tijdens ons spreekuur:

- Elke 3e donderdag van de maand tussen 16.00 en 18.00 uur, kantoor Schenkeveld Advocaten Hoorn 
- Elke 2e woensdag van de maand, tussen 16:00 en 18:00 uur, Bibliotheek Heerhugowaard, Parelhof 1a, 1703 EZ Heerhugowaard
- De volgende donderdagen in 2015 tussen 16.00u en 18.00 uur, kantoor Schenkeveld Advocaten Amsterdam: 26 februari, 26 maart, 30 april, 28 mei, 25 juni.

Klik hier om u aan te melden voor het gratis spreekuur over werkgeversaansprakelijkheid. Liever nu al contact? Bel dan vandaag nog met een van onze advocaten.