Whiplash

Het is meestal niet te zien, niet op een foto en niet aan het lichaam, maar letselschadeslachtoffers met whiplashletsel hebben wel diverse klachten.

Zij ervaren onbegrip, soms van hun behandelaren en zelfs van hun naasten, maar vooral van de aansprakelijke partij. Als die partij er al vanuit gaat dat het slachtoffer klachten heeft, dan ontstaat er een uitgebreide discussie over de ernst en duur van die klachten en ook over de oorzaak van die klachten. Er bestaat echter een scala aan juridische mogelijkheden om voor u een schadevergoeding te verkrijgen die recht doet aan uw situatie.

Oorzaak whiplashletsel

Een zogenaamde Whiplash Associated Disorder (WAD) ontstaat in de meeste gevallen door een verkeersongeval, in het bijzonder een achterop aanrijding. De nek en het hoofd maken daarbij een krachtige beweging naar voren en naar achteren. Als gevolg van deze heftige beweging ontstaan verschillende klachten.

Klachten

De klachten kunnen variëren in aantal, soort en ernst. De meest gehoorde klachten zijn: hoofd-, nek- en schouderpijn, misselijkheid en duizeligheid, slaapproblemen, problemen met het zien, tintelingen in ledematen en geheugen- en concentratiestoornissen.

Juridische mogelijkheden

Hoewel de oorzaak van de klachten van een whiplashpatiënt veelal niet op een foto te zien is, hoeft u niet met lege handen komen te staan. Er bestaan diverse juridische mogelijkheden om vast te stellen dat u klachten hebt, dat u daardoor bepaalde (betaalde) werkzaamheden niet kunt verrichten en dat dit door het ongeval is veroorzaakt. Om dit te kunnen vaststellen zorgt de advocaat ervoor dat u wordt onderzocht door onafhankelijke medische deskundigen. Hun rapportages bieden de nodige handvatten om uw schade met succes op de aansprakelijke partij te verhalen.

Alle zorgen uit handen

Vanaf het eerste moment na het ongeval wordt u zo veel mogelijk uit handen genomen. De eerste stap daarbij is het vaststellen van de aansprakelijkheid van de veroorzaker van het ongeval. Zodra de aansprakelijkheid vaststaat, dient uw schade vergoed te worden. Over de kosten van de advocaat hoeft u zich dan ook geen zorgen meer te maken. Naast uw schade, dienen namelijk ook de kosten van een advocaat volledig vergoed te worden. Het kost u dan dus niets als u Letselschade Advocaat Laseur inschakelt!

Herstel, re-integratie en schadevergoeding

Na deze eerste stap wordt het aandacht gericht op uw herstel, uw re-integratie en uw schade. Daarbij wordt er ook gebruik gemaakt van andere deskundigen. Een ingeschakelde medisch adviseur adviseert over uw letsel en houdt uw herstelproces in de gaten. Een arbeidsdeskundige adviseert u over uw contacten met uw werkgever en helpt u bij uw re-integratie. En, na inventarisatie van uw schade, berekent uiteindelijk een rekenkundige de hoogte van de schadevergoeding waar u recht op hebt.

Tips voor u!

Heeft u whiplashklachten en wilt u de grootste kans maken om het bestaan van uw klachten in de letselschadezaak aan te tonen? Meld dan zo snel mogelijk na het ongeval en ook consequent in de weken/maanden daarna al uw klachten bij uw huisarts of behandelend specialist. Een goede verslaglegging van uw klachten kan van doorslaggevend belang zijn voor uw letselschadezaak!