Bedrijfsongeval

Letselschade na bedrijfsongeval

Voor de gevolgen van een ongeval op het werk is de werkgever veelal aansprakelijk. De werkgever heeft namelijk een vergaande zorgplicht voor zijn werknemers. Hij moet alles in het werk stellen om een ongeval te voorkomen. Als hij toch een steek heeft laten vallen, dan is hij aansprakelijk voor de schade van de werknemer. Het bedrijf vervult daarbij een dubbele rol: het is dan niet meer alleen de werkgever, maar ook de aansprakelijke partij. Daardoor kan de verhouding tussen u en uw werkgever beïnvloed worden. De advocaat zorgt ervoor dat u in uw verhouding tot de werkgever zo goed mogelijk wordt bijgestaan om de negatieve gevolgen van een arbeidsongeval voor u zo veel mogelijk te beperken.

Alle zorgen uit handen

Vanaf het eerste moment na het ongeval wordt u zoveel mogelijk uit handen genomen. De eerste stap daarbij is het vaststellen van de aansprakelijkheid van de werkgever. Bij de beoordeling van die aansprakelijkheid speelt een rapport van de Inspectie SZW een belangrijke rol. Uit dat rapport kunnen vaak goede argumenten ter onderbouwing van de aansprakelijkheid worden gehaald. Zodra de aansprakelijkheid vaststaat, dient uw schade vergoed te worden. Over de kosten van de advocaat hoeft u zich dan ook geen zorgen meer te maken. Naast uw schade, dienen namelijk ook de kosten van een advocaat volledig vergoed te worden. Het kost u dan dus niets als u Letselschade Advocaat Laseur inschakelt!

Herstel, re-integratie en schadevergoeding

Na deze eerste stap wordt de aandacht gericht op uw herstel, uw re-integratie en uw schade. Daarbij wordt gebruikgemaakt van andere deskundigen. Een ingeschakelde medisch adviseur adviseert over uw letsel en houdt uw herstelproces in de gaten. Een arbeidsdeskundige adviseert u over uw contacten met uw werkgever en helpt u bij uw re-integratie. En, na inventarisatie van uw schade, berekent uiteindelijk een rekenkundige de hoogte van de schadevergoeding waar u recht op hebt.