Verkeersongeval en Schadeverzekering Inzittenden (SVI)

Wist u dat u soms uw schade ook vergoed kunt krijgen, als u de veroorzaker bent van een (eenzijdig) ongeval?

U kunt dan een beroep doen op een door u zelf afgesloten Schadeverzekering Inzittenden (SVI). Het is dan wel van belang dat u deze verzekering destijds bij uw autoverzekering hebt afgesloten.

Een Schadeverzekering Inzittenden biedt dekking voor schade die u als inzittende lijdt. Daarvoor is het niet nodig dat een ander de veroorzaker is van het u overkomen ongeval. Juist als er sprake is van een eenzijdig ongeval of van een ongeval dat u zelf veroorzaakt hebt, kan deze verzekering voor u uitkomst bieden. U kunt dan op basis van deze verzekering uw schade alsnog volledig vergoed krijgen.

Op het polisblad van uw autoverzekering kunt u zien of u destijds een SVI hebt afgesloten. Overigens kan de verzekeraar deze verzekering een andere naam hebben gegeven. Van belang is in ieder geval dat er sprake is van een verzekering die de schade van de inzittenden dekt en niet van een zogenaamde Ongevallenverzekering Inzittenden (OVI). Deze verzekering biedt geen dekking voor uw schade, maar keert een vast bedrag uit op basis van de ernst van uw letsel.

De SVI is met name bedoeld om de belangen van u als bestuurder van een auto te beschermen. Voor passagiers is deze verzekering minder van belang. Zij kunnen namelijk ook zonder een SVI hun schade vergoed krijgen van de verzekeraar van de auto waarin zij zaten.

Er zijn ruime mogelijkheden aanwezig om uw schade op basis van een SVI vergoed te krijgen. Letselschade Advocaat Laseur zorgt voor de juiste begeleiding.